Hulp bij je PC

Hulp bij je pC

Vragen over je PC

Heb jij ook wel eens van die niet al te moeilijke maar brandende vragen over je PC of de software op je PC? Misschien kan ik die beantwoorden. Na jarenlang stoeien met computers ben ik aardig wat aan de weet gekomen en ik vind het erg leuk om mensen met hun PC te helpen. Natuurlijk weet ik ook niet alles, maar als het gaat om Windows, Office, enkele andere veel gebruikte program­ma’s, hardware, draadloze netwerken en nog wat van die dingen, dan ga ik de uitdaging graag aan. Aarzel niet en stel je vragen!


Extra beveiliging met een image

De meeste mensen hebben tegenwoordig wel een firewall en een virusscanner. Maar in de periode tussen het uitbreken van een nieuw virus en het aanpassen van de virusscanner kan je nog steeds pech hebben. En wat als je iets geïn­stalleerd hebt waar je later weer van af wilt? De herstelpunten van Windows bieden niet altijd uitkomst, want bij lang niet alle installaties wordt een herstelpunt gemaakt. Daarom kan een image zo handig zijn. Een image is een soort ZIP-file van alles wat op een (logische) schijf staat. Als er iets mis gegaan is, kan je zo’n image terug­zetten en heb je weer het systeem van het moment waarop de image gemaakt is. Ik ben inmiddels heel bedreven in het maken van images en wil je daar graag bij helpen.

Voorwaarden:
  • PC bij ons in Amstelveen brengen en ophalen
  • Zelf een image-programma aanschaffen en meenemen (bv True Image of Ghost)


(Her)installatie van je PC

Heb je een nieuwe kale PC of heb je een oude PC die toch wat nukken begint te vertonen en wel erg vaak in de fout loopt of steeds trager wordt? Ik vind het erg leuk om PC’s (opnieuw) van Windows en andere software te voorzien en ze weer lekker op te krikken. Ik heb wel zo m’n eigen ideeën over de inrichting en indeling van PC’s en over de vele instellingen, maar alles kan in overleg natuurlijk!

Voorwaarden:
  • PC bij ons in Amstelveen brengen en ophalen
  • De software die ik niet zelf heb in installeerbare vorm meenemen
    (drivers voor hardware kan ik eventueel zelf downloaden)


Website maken

Wil jij ook graag een eigen website als deze, maar hebt je er geen tijd voor of heb je geen zin om uit te zoeken hoe je zelf zoiets kunt maken? Eindeloos prutsen is echt iets voor mij! Dus als jij de teksten en de foto’s aanlevert, dan maak ik er iets moois van. Ik kan een site helemaal handmatig maken of bouwen met WordPress. Kleurstelling, indeling, alles gaat in overleg natuurlijk. Omdat ik gemerkt heb dat websites maken toch wel een tijdrovende bezigheid is, vraag ik tegenwoordig een kleine vergoeding per uur.

Websites die ik inmiddels heb gemaakt:
www.karenkarsten.nl
www.uitgeverijdepatrijs.nl
www.corzonneveld.nl (Cor)
kimber.campodesol.nl (Kimber)
www.creatiefontdekken.nl


Handige programma’s

Ik maak nog wel eens een programma. Misschien zit er iets handigs voor je bij. Klik hier om wat uit te zoeken.