Werk

Werk

iSoft

Van 1993 tot 2003 heb ik bij Torex-Hiscom (daarvoor Bazis, later iSoft) in Leiden gewerkt als programmeur of eigenlijk Senior Software Engineer II. De eerste zes jaar heb ik aan LABZIS-2 gewerkt. Dit pakket ondersteunt alle processen binnen een laboratorium, is in pascal geschreven en heeft een character-based user interface. Vanaf 1999 heb ik aan Medicator gewerkt, een program­ma met een grafische user interface (geschreven in Delphi 6) waarmee medicatie voorgeschreven kan worden. Het eerste jaar heb ik fulltime gewerkt, ben daarna afgezakt naar vier dagen per week en ben drie dagen per week gaan werken toen Tessa geboren werd.


VU Medisch Centrum

Op 1 juni 2003 ben ik over­gestapt naar het VU Medisch Centrum. Toen de lagere school van Tessa in zicht begon te komen, leek het me toch praktischer om wat dichter bij huis te werken en heb ik bij het VUmc gesolliciteerd. Ik ben daar begonnen als applicatie­beheerder en heb toen dus het programmeren helemaal achter me gelaten. Het was wel even wennen (maar ook heel leuk) om slechts een beetje te weten van veel pakketten in plaats van heel veel van maar twee pakketten. M’n creativiteit kon ik gelukkig nog kwijt in het maken of aanpassen van queries. Na een jaar of zes besloot men applicatiebeheer op te heffen en ben ik bij de sectie projecten terechtgekomen. Daar heette ik ‘ontwikkelaar’, maar dat begrip werd heel ruim ingevuld. Ik heb me daar verdiept in C#, .NET en Visual Studio en aan twee programmeerprojecten meegewerkt. Erg leuk. Ik voelde me weer helemaal in m’n element!


Programma EVA (VU Medisch Centrum)

In februari 2014 ben ik binnen het VUmc overgestapt naar ‘Programma EVA’, het project dat in zowel het VUmc als het AMC het ‘oude ZIS’ zou gaan vervangen door Epic. Ik ben begonnen met het halen van m’n certificaat voor Willow Inpatient. Daarna kon ik serieus aan de slag als inrichter. In oktober 2014 heb ik m’n certificaat voor Willow Inventory gehaald. Voor de livegang van het AMC heb ik me alleen bezig gehouden met Willow Inpatient; voor de livegang van het VUmc vooral met Willow Inventory. Daarnaast was ik voor beide pakketten Data Courier. Het was erg hard werken, maar uiteindelijke is in oktober 2015 het AMC live gegaan en in maart 2016 het VUmc!


EVA Servicecentrum (Amsterdam UMC)

Sinds 1 septem­­­ber 2016 is het ‘Programma EVA’ gestopt en is daar het EVA Servicecentrum (beheerorganisatie) voor in de plaats gekomen. Ik heb daar een vaste plek gekregen als applicatiebeheerder in het Willow team. Er is nog steeds heel veel te verbeteren. Voorlopig verveel ik me dus niet…