Hobby’s

Hobby’s

Ballet

In 2007 wilde Kimber net als haar zus op ballet. Ze begon in een roze pakje, omdat ze nog niet oud genoeg was voor een zwart pakje. Ze was echt om op te vreten. Zo schattig als ze elke aanwijzing van de juf opvolgde en vrolijk rond huppelde met haar staartje dat op en neer wipte. Toen Kimber zo groot werd dat ze een zwart balletpakje aan mocht, werd de les veel serieuzer. Conditietraining was een vast onderdeel met veel buik­spieroefeningen. Kimber bleek heel elegant en heeft met veel succes aan een aantal mooie uitvoeringen meegedaan. In 2014 is ze gestopt.


Lezen

Meestal als we Kimber kwijt zijn, zit ze heerlijk in haar grote rode stoel op zolder te lezen. Ze heeft wel een e-reader, maar ze houdt het meest van papieren boeken. De kasten in haar kamer puilen dus ook uit. Ze heeft zelfs al twee planken in Tessa’s (oude) kamer ingepikt. In Excel houdt ze bij welke boeken ze heeft en daarnaast noteert ze in verschillende boekjes en apps welke boeken ze gelezen heeft, wat ze ervan vond en welke boeken ze nog wil lezen. Haar favorieten genre is fantasy en haar favoriete schrijvers zijn onder andere Rick Riordan, Sarah J. Maas, Tad Williams en Kiera Cass.


Schrijven

Toen Kimber in de tweede klas een kort verhaal moest schrijven voor Nederlands, bleek dat ze schrijven erg leuk vond. Het werd een verhaal van 68 pagina’s over de twee broers Finn en Florens, een tweeling, die niet van elkaars bestaan weten. Ze ontmoeten elkaar als de ene broer samen met zijn bende de drukpers wil stelen die in de drukkerij staat waar de andere broer werkt. Een mooi en boeiend verhaal. Inmiddels heeft ze een tweede deel geschreven, ‘Het verloren
verhaal’, dat zich later afspeelt en op dit moment is ze bezig met het redigeren van een derde deel dat zich vóór het eerste verhaal afspeelt. Haar fantasie is eindeloos en ze heeft een vlotte schrijfstijl. Het leuke is dat Kimber duidelijk te herkennen is in de vrouwe­lijke hoofdper­sonen van haar boeken. Ook schrijft ze vaak, soms samen met Tessa, over verschillende fandoms fanfiction. Dat zijn zelf verzon­nen verhalen gebaseerd op de karakters en gebeurtenis­sen uit bepaalde boeken of TV-series (vooral Super­natural en het laatste boek dat ze heeft gelezen).


Piano spelen

In 2010 is Kimber begonnen met pianoles bij Karin van Weezenbeek. In het begin viel het soms niet mee om elke dag te oefenen en elke week naar les te fietsen, maar inmiddels vindt ze het heerlijk. Ze speelt altijd vol overgave wat niet alleen te horen is aan de dynamiek- en tempowisse­lingen, maar ook te zien is aan de bewegingen die ze erbij maakt. Karin organiseert één of twee keer per jaar een voorspeel­ochtend of -middag en daar doet Kimber altijd aan mee. Ik snap niet hoe ze het doet. Je ziet bijna niet dat ze zenuwachtig is en sommige stukken speelt ze helemaal foutloos voor publiek. Op het moment speelt ze veel Einaudi, maar er komen ook stukken uit Frozen voorbij en van bijvoorbeeld Beethoven, Chopin en Yann Tiersen.

Piano:

Tekenen

Kimber kan heel goed tekenen, maar doet het jammer genoeg niet heel vaak. In 2015 is ze begonnen met in een boekje dingen te tekenen en te verza­­melen en ze heeft ook wat grotere tekeningen gemaakt. Op dit moment tekent ze eigenlijk alleen nog op school. Ze heeft tekenen als eindexamenvak gekozen en dus moet ze daar behoor­lijk voor aan de slag. Niet te geloven wat ze daar allemaal maakt.

Rode panda
Masker uit Venetië
Popart
Impressionisme
Impressionisme
Trol
In de ban van de ring
Zelfportret
Hades en Persephone
Abstraheren