Hobby’s

Hobby’s

Circus

In 2010 is Tessa begonnen bij Pretpiste met circusles. Ze vond het helemaal geweldig. Al die rare dingen die je daar mocht doen: acrobatiek, jongleren, op ballen lopen, op een éénwieler fietsen, in tissues klimmen. Het hield niet op. Ze mocht zelfs een keer met brandende pois (ballen aan touwen) jongleren! Maar niet alle onderdelen lukten even goed. Met de eenwieler is ze een paar keer zodanig gevallen dat ze daar op een gegeven moment maar mee is opgehouden. Alle andere dingen bleef ze echter erg leuk vinden. Toen ze in 2017 te veel last kreeg van haar knieën en al haar vriendinnen er mee ophielden, is zij ook gestopt.


Dansen

Tessa heeft eigenlijk altijd te veel energie en die kan ze goed kwijt in dansen. Toen ze klein was, heeft ze een paar jaar op ballet gezeten. Een klein sprietje in een zwart pakje. Erg schattig. Later heeft ze samen met Kimber en een paar vriendinnen op jazzballet gezeten, maar inmiddels pakt ze het serieuzer aan. Sinds 2017 gaat ze elke week naar Dansschool Kluver waar ze leert stijldansen. Erg mooi om te zien en ze kan het ook heel goed. Dat zagen we wel bij haar eerste afdansen. Haar favoriete dansstijlen zijn ballroom en swing. Naast Kluver volgt ze ook regelmatig workshops en danst ze bij een dansschool op de campus van het AUC. Een goede uitlaatklep!


Muziek maken

Toen Tessa in 2009 zei dat ze graag muziek wilde maken, gaf ze aan dat ze saxofoon wilde leren spelen. Bij de muziekschool hadden ze echter op dat moment geen plekje. Maar, zeiden ze daar, als ze zou beginnen met blokfluit, zou de overstap naar saxofoon heel makkelijk zijn. Ze kon dan alvast leren noten lezen en de grepen op een blokfluit zijn hetzelfde als die op een saxofoon. Zo gezegd zo gedaan. Al heel snel speelde Tessa de sterren van de hemel, maar omdat we niet echt te spreken waren over de docente, stapte ze in 2010 over naar de pianojuf van Kimber. Omdat ze na haar ooropera­ties een tijdje geen blokfluit mocht spelen, kreeg ze toen pianoles en dat is zo gebleven. Eind 2014 kwam er opeens een plekje vrij bij de muziekschool voor saxofoonles. Daar zijn we meteen ingesprongen natuurlijk. Tot halver­wege 2015 heeft Tessa ook nog pianoles gehad, maar daarna is ze alleen met saxofoonles doorgegaan. Gelukkig speelt ze nog wel veel piano en zingt ze er ook fanatiek bij. Aan het eind van de middelbare school is ze gestopt met saxofoonles, maar omdat haar docent vroeg of ze alsjeblieft nog (gratis) in een saxofoonkwartet mee wilde spelen, komt ze nu om de twee weken thuis eten om daarna naar de muziekschool te gaan. Op de laatste foto is te zien dat ze recent met nog een extra instrument begonnen is: een cornet. Of eigenlijk een mini cornet. Erg schattig! Er zitten zelfs witte handschoenen bij…

Saxofoon:

Lezen

Zodra Tessa kon lezen, was ze helemaal verkocht. Ze las alles wat ze maar kon vinden. Eerst in het Nederlands en later vooral in het Engels. Ze was helemaal verslaafd aan Geronimo Stilton, ze spitte wekelijks verschillende tijd­schriften helemaal door, Ronja de roversdochter heeft ze wel vijf maal gelezen en de Engelse Harry Potter heeft ze er in sneltreinvaart doorheen gejaagd. Regelmatig moest ik ’s avonds laat zeggen dat ze nou toch echt moest gaan slapen. Inmiddels leest ze, naast haar studieboeken, vooral fanfiction, maar ook poëzie, science fiction en fantasy.


Schrijven

Kimber is niet de enige die is gaan schrijven. Ook Tessa kreeg de smaak te pakken, maar vond het vooral leuk om scenes en fanfiction te schrijven. Dat laatste doet ze vaak samen met Kimber. Ze werken dan in één document in Google Docs en hebben de grootste lol om wat de ander allemaal verzint. Erg grappig om ze samen te zien rammelen op hun toetsenbord. Inmiddels heeft Tessa een hele berg ideeën klaarliggen, zowel voor korte als langere verhalen, maar die worden niet geschreven door tijdgebrek. Ze is wel een tijdje terug op zondagochtend met een paar vriendinnen van het AUC een clubje begonnen waar Irene werkt aan een serie schilderijen en Tessa samen met Zena werkt aan een verhaal over Jack the Ripper.